Uniformsreglement

Generell informasjon

Uniformen koster ca. 7.000,- og er korpsets eiendom.
Det kreves ikke uniformsleie, men musikanten og musikantens foresatte plikter å ta godt vare på den. Det vil si å holde den ren, passe på at den er komplett og til en hver tid i god stand, også ved tilbakelevering.

Hver høst og vår arrangeres uniformsmønstring for å sjekke om uniformen fortsatt passer. Ved akutte behov utenom dette kontaktes uniformsansvarlig.

Ved utlevering av nye uniformseffekter skal alltid det fravokste snarest leveres tilbake i rengjort stand. I de tilfeller der det er nødvendig å legge opp eller sy inn bukser, er det ikke tillatt å klippe av overflødig stoff.
Buksene må legges opp for hånd. Buksa skal «stå» på skoen, unngå «høyvann» og «trekkspill».

Musikanter som slutter i korpset leverer tilbake komplett rengjort uniform så raskt som mulig. Hvis uniformsansvarlig ikke er til stede ved tilbakelevering, leveres uniformsdelene til den som har vakt.

Husk at den som tar imot må notere navn og hva som er levert. Aspiranter får utlevert uniform før 17. mai.

Beskrivelse av uniformen

Full uniform for hovedkorpset er:

Hvit T-skjorte, jakke, bukse, belte, hatt, hvite bomullsvanter, sorte sokker og sorte sko. Jenter med langt hår må samle håret i kinaflette, hestehale eller musefletter med hvite strikk.

Inneuniform er samme som full uniform, men uten vanter og hatt.

Full uniform/inneuniform for aspirant- og juniorkorpset er: Det samme som for hovedkorps, men med collegegenser i stedet for jakke.

Musikantene kjøper selv hvite vanter, sorte sokker og sorte sko. Vanter, sokker og ekstra t-skjorte (for de som ønsker det) kan kjøpes av uniformsansvarlig.

NB! Skoene skal være med snøring og normal høy hel. Skoene skal kunne pusses med skopuss.

På 17. Mai og på turer hvor aspirant- og juniorkorps er med, vil uniformsansvarlig medbringe regntøy. Hovedkorpset bruker ikke regntøy.

Bruk av uniformen

  • Hovedkorpset skal bruke uniformen på alle konserter og spilleoppdrag hvis ikke annen beskjed er gitt.

Uniformen skal bæres under hele oppdraget, hvis ikke annen beskjed blir gitt. Det betyr at en skal møte til oppdrag i uniform og bære den så lenge man er på oppdragsstedet. Det ikke er lov til å skifte til sivile klær så lenge man er på arrangementet (for eksempel NM, Regionkonkurranse, årsfest, stevner og lignende) med mindre annen beskjed blir gitt.

  • Juniorkorpset skal bruke uniformen på nyttårsfest, årsfest, 17. Mai og sommertur hvis ikke annen beskjed blir gitt.
  • Aspirantkorpset bruker uniform på 17. mai og sommertur. På nyttårsfesten og årsfesten brukes pent antrekk.

Stell av uniformen

Hvis uniformen blir våt må den henges til tørk på et luftig sted. Hattene må aldri tørkes på varmeovn, da innlegget kan smelte.

Bukse, t-skjorte og aspirantgenser maskinvaskes på 40 grader. Vask på vrangen for å bevare fargene og trykket. Bruk helst ikke skyllemiddel (det sliter på trykket). Må ikke i tørketrommel!

Uniformsjakken må renses, både hvis den blir skitten og før den leveres tilbake.

Hattene og beltene renses av uniformsansvarlig ved behov.

Uniformer som ikke er rengjort ved tilbakelevering vil bli renset og regningen sendes musikantenes foresatte. Lever derfor alltid jakken med renserilapp og pose på slik at misforståelser unngås.

Skulle det oppstå skade på uniformen, eller det oppdages feil eller mangler ved uniformseffekter som deles ut, skal uniformsansvarlig ha beskjed snarest.

Skader på uniformen som skyldes skjødesløs behandling, kan i spesielle tilfeller medføre erstatningsansvar. Styret tar avgjørelsen dersom dette skulle være aktuelt.

Her finner du informasjon om hvordan stjerne(r) skal monteres på genseren.
Her finner du informasjon om hvordan stjerne(r) skal monteres på uniformsjakken.
Her finner du informasjon om hvordan medalje(r) skal monteres på uniformsjakken.